ET / RU / EN

EESTI EHITUSKONSULTATSIOONIETTEVÕTETE LIIT

EESTI EHITUSKONSULTATSIOONI- ETTEVÕTETE LIIT

EKEL

Soovides kaasa aidata projekteerimise kvaliteedi, projekteerimisettevõtjate maine ja tellijate teadlikkuse tõusule, kuulutab Eesti Projektbüroode Liit (EPBL) välja konkursi Aasta ehitusprojekt 2012.

Igaüks võib esitada konkursile  ehitisi (hooneid ja rajatisi), mis on Eesti ettevõtte poolt projekteeritud ning valmis ehitatud ja tellijale üle antud aastal 2012. Konkursile võivad töid esitada nii era- kui juriidilised isikud.

Hinnatakse ehitusprojekti terviklikkust ja realiseeritud lõpptulemust ning tunnustatakse projekteerijat.

Kirjalikke ettepanekuid kandidaatide kohta võetakse vastu alates 01.12.12 kuni 31.01.2013

Konkursi tingimusi ja esitamiseks sobiva ankeedi saab alla laadida Eesti Projektbüroode Liidu (EPBL) koduleheküljelt aadressil www.epbl.ee.  Ankeedile tuleb lisada objekti tutvustavat ning esitamist põhjendavat materjali (vabas vormis tekst A4 blanketil, plaanid, vaated, asendiplaan, fotod)“

Märkused:

Eesti Projektbüroode Liit (EPBL) - ehituskonsultatsiooniteenuseid osutatavate ettevõtete ühendus. EPBL tegevus on suunatud ehitiste lõpptarbijate, nende kasutajate huvide kaitsmisele kvaliteetse ehitustöö nõuete kehtestamise teel ehitusprojektides.

EPBL-i kuulub 29.11.2012 seisuga 66 ehituskonsultatsiooniteenust pakkuvat firmat (nii arhitekti- kui inseneribürood) ca 700 töötajaga.

Eesti Projektbüroode Liit on Insenerkonsultantide Rahvusvahelise Föderatsiooni (FIDIC), Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Eesti Tööandjate Keskliidu liige.

Aasta Ehitusprojekt 2012, 29.11.12
Konkursi tingimused

1. Konkursi eesmärgiks on leida ja esile tõsta ehitisi, mis on projekteeritud ja ehitatud hea ehitustava kohaselt lähtudes lõpptarbija vajadustest. Hea ehitis saab alguse heast koostööst tellija ja projekteerija vahel, mille tulemusena valmib professionaalselt koostatud ehitusprojekt.

2. Igaüks võib esitada konkursile  ehitisi (hooneid ja rajatisi), mis on Eesti ettevõtte poolt projekteeritud. Ehitis on valmis ehitatud ja tellijale üle antud aastal 2012. Konkursile võivad töid esitada nii era- kui juriidilised isikud.

3. Hinnatakse projekti terviklikkust (esteetilist sobivust ümbritsevasse keskkonda,  funktsionaalsust, ökonoomsust, objekti projekteerimise professionaalsust, kvaliteeti ja innovaatilisust ning teisi asjaolusid, mis konkreetse ehitise puhul lõpptarbija jaoks olulised on) ja realiseeritud lõpptulemust. Seeläbi soovib konkurss kaasa aidata projekteerimise kvaliteedi, projekteerimisettevõtjatemaine ja tellijate teadlikkuse tõusule.

3. Võidab Eesti arhitekti- või inseneribüroo poolt projekteeritud ehitis, mis kõige paremini vastab punktides 1,2 ja 3 nimetatud tingimustele.

5. Konkursi korraldab Eesti Projektbüroode Liit (EPBL).

6. Žürii (EPBL juhatus) teeb esitatud projektide hulgast eelvaliku ja esitab kuni 5 nominenti EPBL liikmetele valiku tegemiseks. Esitatud nominentide hulgast valib EPBL liikmeskond Aasta Ehitusprojekti 2012, andes oma hääle parimale terviklahendusele.

7. Tunnustatakse projekteerijat. Vääriliste objektide puudumisel võib žürii konkursi nurjunuks tunnistada. Žürii saab konkursi nurjunuks tunnistada, kui selle poolt on 3/4 žürii liikmetest.

8. Konkurss on avalik, avalikustamise viisid otsustab korraldaja.

9.Konkursi keel on eesti keel

10. Konkurss algab 01.12.2012. Konkursi tingimusi ja esituseks sobiva ankeedi saab alla laadida Eesti Projektbüroode Liidu (EPBL) koduleheküljelt aadressil www.epbl.ee.  Ankeedile tuleb lisada objekti tutvustavat ning esitamist põhjendavat materjali (vabas vormis tekst A4 blanketil, plaanid, vaated, asendiplaan, fotod)

11. Tööde esitamine lõpeb 31.01.2013. Võitja kuulutatakse välja veebruaris 2013.

12. Konkursi tingimuste muutmise otsustab korraldaja.

ANKEET